Tuňákovo - fazolová pomazánka
25.06.2019
Pokud chcete vyzkoušet zajímavou pomazánku, která nezabere mnoho času, tahle je přesně pro Vás. Já jí říkám pomazánka dva v jednom. Luštěnin a ryb se u nás konzumuje málo a tato pomazánka nám s tím pomůže.

Suroviny:
Doba přípravy 5 minut
- 1 konzerva červených fazolí
- 1 konzerva tuňáka v oleji
- 1 stroužek česneku
- 1 malá cibule
- 3 lžíce pikantního domácího kečupu či rajčatové salsy
- 1 malá kyselá okurka
- sůl, pepř
Postup přípravy:
Fazole slijeme, propláchneme vodou a v míse rozmixujeme tyčovým mixerem. Přidáme česnek, cibuli, kečup, kyselou okurku, sůl, pepř a nakonec tuňáka, aby se úplně nerozmačkal. Promícháme, necháme odležet a podáváme na opečeném toustu, knäckebrotu, případně nabíráme na zeleninu, kterou jsme nakrájeli na větší kusy (ideálně paprika, okurka, kedlubna).
Tip: Pokud máte rádi pálivé jídlo, můžete přidat chilly