Podzimní těstoviny se šunkou, zelím, dýní a mrkví

28.11.2018

Potřebujete recept na rychlý oběd či večeři? Jeden pro Vás dnes mám a myslím, že jím potěším i muže. Navíc tepelně upravená zelenina je v tomto období pro nás lepší, protože neochlazuje organismus tak, jako zeleninové saláty. Čerstvá zelenina by teď měla být spíše doplněk.  Nyní je vhodnější zeleninu různě dusit, restovat, opékat...prostě si hrát a užívat si přicházející zimu.

Suroviny:

  • 1 cibule
  • 1 balení šunky (vyberte dle chuti - drůbeží, vepřová)

  • 1/4 bílého zelí

    • sůl, pepř a kmín

    • řepkový olej

    • těstoviny

pro ty co extra spěchají, už stačí použít výše uvedené, pro ty co chtějí mít v jídle více vitamínu a minerálních látek, doporučuji přidat ještě: 

  • 3 mrkve
  • 1/4 menší dýně hokkaido

Postup přípravy:

Cibuli nakrájíme nadrobno a orestujeme ji na oleji, přidáme na nudličky pokrájenou šunku a lehce opečeme. Po té přidáme na větší nudličky nakrájené zelí, nahrubo nastrouhanou mrkev a dýni. Restujeme až je zelenina na skus, cca 5 minut. Osolíme a opepříme, přimícháme vařené těstoviny. Posypeme jarní cibulkou a můžeme podávat.

Tip: Kdo chce vytvořit lehkou omáčku, přimíchá na konci do hotového pokrmu 150 g Cottage (už nevaříme)