Podzimní těstoviny se šunkou, zelím, dýní a mrkví
Potřebujete recept na rychlý oběd či večeři? Jeden pro Vás dnes mám a myslím, že jím potěším i muže. Navíc tepelně upravená zelenina je v tomto období pro nás lepší, protože neochlazuje organismus tak, jako zeleninové saláty. Čerstvá zelenina by teď měla být spíše doplněk. Nyní je vhodnější zeleninu různě dusit, restovat, opékat...prostě si hrát a užívat si přicházející zimu.

Suroviny:
- 1 cibule
1 balení šunky (vyberte dle chuti - drůbeží, vepřová)
1/4 bílého zelí
sůl, pepř a kmín
řepkový olej
těstoviny
pro ty co extra spěchají, už stačí použít výše uvedené, pro ty co chtějí mít v jídle více vitamínu a minerálních látek, doporučuji přidat ještě:
- 3 mrkve
1/4 menší dýně hokkaido
Postup přípravy:
Cibuli nakrájíme nadrobno a orestujeme ji na oleji, přidáme na nudličky pokrájenou šunku a lehce opečeme. Po té přidáme na větší nudličky nakrájené zelí, nahrubo nastrouhanou mrkev a dýni. Restujeme až je zelenina na skus, cca 5 minut. Osolíme a opepříme, přimícháme vařené těstoviny. Posypeme jarní cibulkou a můžeme podávat.
Tip: Kdo chce vytvořit lehkou omáčku, přimíchá na konci do hotového pokrmu 150 g Cottage (už nevaříme)