Řepačiči s ořechovým dipem

23.10.2019

Tato šťavnatá lahůdka přesvědčí i otrlé odpůrce řepy. V kombinaci s jemnou chutí sýra cottage a ořechů jde o dokonalou harmonii podzimních chutí.

Suroviny:

4 porce

Doba přípravy 1 hodina, čas na vaření 20 minut

Řepačiči

  • 1 červená řepa
  • 500 g mletého hovězího
  • 1 cibule
  • 1 vejce
  • sůl, pepř, kmín
  • jemně mleté ovesné vločky na zahuštění

Ořechový dip

  • 1 cottage (150 g)
  • 2 lžíce zakysané smetany 12%
  • 1 stroužek česneku 
  • 3 vlašské ořechy jemně posekané
  • sůl, pepř
  • kopr, dle chuti

Postup přípravy:

Omytou řepu vložíme do hrnce s vodou, osolíme (na 1 bulvu 1 lžička soli) a vaříme do změknutí. Přidáme pokrájenou cibuli, vejce, sůl,pepř a kmín a promícháme. V případě potřeby zahustíme jemně mletými ovesnými vločkami. Promícháme a tvoříme řepačiči, které restujeme na pánvi či pečeme v troubě na 200°C dozlatova.

Mezitím si připravíme ořechový dip smícháním všech surovin, tj. cottage, zakysaná smetana, česnek, sůl, pepř. Zdobíme posekanými vlašskými ořechy.

Podáváme s vařeným bramborem, bramborovou kaší či pečivem.

Dobrou chuť