Řepačiči s ořechovým dipem
23.10.2019
Tato šťavnatá lahůdka přesvědčí i otrlé odpůrce řepy. V kombinaci s jemnou chutí sýra cottage a ořechů jde o dokonalou harmonii podzimních chutí.

Suroviny:
4 porce
Doba přípravy 1 hodina, čas na vaření 20 minut
Řepačiči
- 1 červená řepa
- 500 g mletého hovězího
- 1 cibule
- 1 vejce
- sůl, pepř, kmín
- jemně mleté ovesné vločky na zahuštění
Ořechový dip
- 1 cottage (150 g)
- 2 lžíce zakysané smetany 12%
- 1 stroužek česneku
- 3 vlašské ořechy jemně posekané
- sůl, pepř
- kopr, dle chuti
Postup přípravy:
Omytou řepu vložíme do hrnce s vodou, osolíme (na 1 bulvu 1 lžička soli) a vaříme do změknutí. Přidáme pokrájenou cibuli, vejce, sůl,pepř a kmín a promícháme. V případě potřeby zahustíme jemně mletými ovesnými vločkami. Promícháme a tvoříme řepačiči, které restujeme na pánvi či pečeme v troubě na 200°C dozlatova.
Mezitím si připravíme ořechový dip smícháním všech surovin, tj. cottage, zakysaná smetana, česnek, sůl, pepř. Zdobíme posekanými vlašskými ořechy.
Podáváme s vařeným bramborem, bramborovou kaší či pečivem.
Dobrou chuť