Kuřecí kousky s čerstvou petrželkou
Hledáte recept nejen pro vaše batole, ale pro celou rodinu? Tyhle úžasné jemné kuřecí kousky jsou ideální. Můžete je jíst zatepla i za studena, takže jsou vhodné na cesty, piknik, nebo i ke jen tak ke svačince. Navíc je dítě může sníst úplně samo. Prostě dokonalé.

Suroviny:
na 20 kousků
Doba přípravy 10 minut, čas na vaření 10 minut
- 2 lžíce másla
- 1 cibule, najemno nakrájená
- 1 mrkev, oloupaná a nastrouhaná
- 1 jablko, oloupané a nastrouhané
- 300 g kuřecích prsou, nakrájených na kostky
- 2 lžíce nasekané petrželky (případně jiných oblíbených bylinek - bazalka, kopr, atd...)
- 4 lžíce oleje
- sůl, pepř dle chuti (pro děti se solí šetříme)
Postup přípravy:
Ohřejte máslo na pánvi a jemně orestujte cibulku a mrkev dokud nezměknou.
Použijte sítko a zkuste z jablka vymačkat co nejvíce vody.
Dejte kuře do mísy kuchyňského robotu, přidejte uvařený mix cibule, jablko a petrželku. Jemně pulzujte, dokud není směs dostatečně propojená, ale ne příliš jemná.
Ohřejte olej na pánvi, udělejte ze směsi kuličky (namočte si ruce do vody, půjde to lépe) a pečte dozlatova z obou stran.
Tip: Dají se jíst i zatepla i zastudena, vhodné jsou do rajčatové omáčky s těstovinami či s bramborovou kaší, bramborem i s celozrnným pečivem.
Dobrou chuť