Kuřecí kousky s čerstvou petrželkou

16.07.2019

Hledáte recept nejen pro vaše batole, ale pro celou rodinu? Tyhle úžasné jemné kuřecí kousky jsou ideální. Můžete je jíst zatepla i za studena, takže jsou vhodné na cesty, piknik, nebo i ke jen tak ke svačince. Navíc je dítě může sníst úplně samo. Prostě dokonalé.

Suroviny:

na 20 kousků

Doba přípravy 10 minut, čas na vaření 10 minut

  • 2 lžíce másla
  • 1 cibule, najemno nakrájená
  • 1 mrkev, oloupaná a nastrouhaná
  • 1 jablko, oloupané a nastrouhané
  • 300 g kuřecích prsou, nakrájených na kostky
  • 2 lžíce nasekané petrželky (případně jiných oblíbených bylinek - bazalka, kopr, atd...)
  • 4 lžíce oleje
  • sůl, pepř dle chuti (pro děti se solí šetříme)

Postup přípravy:

Ohřejte máslo na pánvi a jemně orestujte cibulku a mrkev dokud nezměknou.

Použijte sítko a zkuste z jablka vymačkat co nejvíce vody.

Dejte kuře do mísy kuchyňského robotu, přidejte uvařený mix cibule, jablko a petrželku. Jemně pulzujte, dokud není směs dostatečně propojená, ale ne příliš jemná.

Ohřejte olej na pánvi, udělejte ze směsi kuličky (namočte si ruce do vody, půjde to lépe) a pečte dozlatova z obou stran.

Tip: Dají se jíst i zatepla i zastudena, vhodné jsou do rajčatové omáčky s těstovinami či s bramborovou kaší, bramborem i s celozrnným pečivem.

Dobrou chuť