Indická polévka s červenou čočkou a bulgurem
22.09.2019
Tato polévka chutnala i Richardovi IX.;) Ideální polévka pro chladnější dny. Krásně zasytí a pohladí vaše chuťové buňky i bříško. Jako vždy je příprava velmi snadná a úspěch s ní je zaručen.

Suroviny:
6 porcí
Doba přípravy 5 minut, čas na vaření 15 minut
- 1 lžíce kokosového tuku
- 1 cibule, nakrájená najemno
- 3 stroužky česneku, nakrajeného na plátky
- 3 mrkve, nastrouhaná nahrubo
- 3 střední rajčata, pokrájená na menší kousky
- hrnek červené čočky (o objemu 250 ml)
- 1/2 hrnku bulguru
- voda 1,5 l
- sůl, pepř, mletý koriandr, kari
Postup přípravy:
Orestujte cibulku na kokosovém tuku dozlatova, přidejte na plátky nakrájený česnek a opékejte dorůžova. Přisypte mletý koriandr a kari a cca 30 vteřin koření orestujte.
Přidejte nastrouhanou mrkev a pokrájená rajčata, vše promíchejte, přisypte propláchnutou čočku a bulgur a zalijte horkou vodou. Přidejte sůl a pepř a vařte dokud čočka a bulgur nezměknou.
Tip: Můžete přilít kokosové mléko na zjemnění, či přidat kousek zázvoru či chilly pro ještě větší prohřátí.
Dobrou chuť