Indická polévka s červenou čočkou a bulgurem

22.09.2019

Tato polévka chutnala i Richardovi IX.;) Ideální polévka pro chladnější dny. Krásně zasytí a pohladí vaše chuťové buňky i bříško. Jako vždy je příprava velmi snadná a úspěch s ní je zaručen.

Suroviny:

6 porcí

Doba přípravy 5 minut, čas na vaření 15 minut

  • 1 lžíce kokosového tuku
  • 1 cibule,  nakrájená najemno
  • 3 stroužky česneku, nakrajeného na plátky
  • 3 mrkve, nastrouhaná nahrubo
  • 3 střední rajčata, pokrájená na menší kousky
  • hrnek červené čočky (o objemu 250 ml)
  • 1/2 hrnku bulguru
  • voda 1,5 l
  • sůl, pepř, mletý koriandr, kari

Postup přípravy:

Orestujte cibulku na kokosovém tuku dozlatova, přidejte na plátky nakrájený česnek a opékejte dorůžova. Přisypte mletý koriandr a kari a cca 30 vteřin koření orestujte.

Přidejte nastrouhanou mrkev a pokrájená rajčata, vše promíchejte, přisypte propláchnutou čočku a bulgur a zalijte horkou vodou. Přidejte sůl a pepř a vařte dokud čočka a bulgur nezměknou. 

Tip: Můžete přilít kokosové mléko na zjemnění, či přidat kousek zázvoru či chilly pro ještě větší prohřátí.

Dobrou chuť