Vánoční cizrnky

14.12.2020

Cizrnky jsou mé nejoblíbenější cukroví! Lahodná chuť opražených oříšků, málo surovin a snadná příprava. Ideální kombinace. Navíc obsahují rostlinné bílkoviny a vlákninu, které nás zasytí a oproti klasickému cukroví nám tedy bude stačit pár kousků.  

Suroviny:

Doba přípravy 20 minut

  • 100 g cizrnové mouky
  • 100 g mletých lískových oříšků
  • 75 g kokosového tuku
  • 3 lžíce medu
  • v případě potřeby lžíce vody

Postup přípravy:

  1. Na pánvi si rozehřejeme kokosový tuk.
  2. Cizrnovou mouku s mletými ořechy vsypeme do pánve a pozvolna pražíme za stálého míchání cca 10 minut, než se směs rozvoní. 
  3. Po té vmícháme med a pečlivě vmícháme do směsi.
  4. Necháme chvíli vychladnout a ze vzniklého těsta tvoříme kuličky či je vymačkáváme do mini formiček na led.


Tip: Těsto lze také použít jako dortový korpus pro cheesecake


Přeji, ať Vám chutná