Bylinkové pesto a 10 tipů na použití
19.04.2020
Tato dobrota mě nikdy nezklame a vždy mi pomůže rychle zpestřit jakýkoliv pokrm. Vždy ho mám doma - buď koupený či si jej vyrobím sama. To tedy úplně nejraději - příprava zabere 2 minuty.
O koho se jedná? Přeci PESTO!

Suroviny:
Doba přípravy 2 minuty
- Hrst bylinek (petrželka, pažitka,...bazalka, oregano, medvědí česnek, rukola, fantazii a chuti se meze nekladou, nebojte se experimentovat)
- 6 lžic olivového oleje
- 1 stroužek česneku
- sůl, pepř
- 3 lžíce slunečnicových semínek či jiných oříšků (kešu, oloupané mandle,...)
Postup přípravy:
- Všechny suroviny rozmixujeme tyčovým mixerem.
Pokud Vám pesto zbude, můžete jej uchovat v lednici až 4 dny. Doporučuji jej navrch zalít 0,5 cm olejem.
10 tipů, jak jej můžete využít v kuchyni
- Do hotové bramborové kaše (viz foto)
- Do masových nudliček (viz foto)
- Do masové kapsy - se sušenými rajčaty a mozzarellou
- Do pomazánky - s cottage, ricottou, tvarohem, žervé,...
- Na pečivo, topinku (opečenou na sucho)
- Jako dip ke grilovanému masu
- Na potření palačinek naslano
- Do uvařených těstovin, opět s plátkem masa, či sypané sýrem, doplněné o zeleninu
- Do avokáda
- Do zeleninového salátu
Dobrou chuť